Rezeki Allah s.w.t itu LUAS..Jangan pernah putus asa. Usaha selagi mampu, ada yang akan membantu ...

Buat kerja last minute!!!


iklan sebentar..hehe

Assalamualaikum n holaa kawan2.
buat apa tu tgah2 malam2 ni? xtido lagi kan?
kalau tido msti xleh baca entri ni kan?:face40:
hehe..apa yg Bella merepek ni..dah2.
jom tengok topik apa Bella nak merapukan ni
:51:

:109:Apa?asaiment xciap lagi?
:109:Sok kena anta asaiment..!!
:109:Kena anta kul 8 pagi?

Mesti korang pernah jadi macam ni kan?
kalau xpernah kira best la korang..tolong bagi tips cikit kat Bella macam na nak buat bagi xbuat kerja last minute..hehe

ok apa yg Bella nak cita ini adalah..............(ayat BM x?)
Bila kita buat kerja last minute kita mesti akan asa macam2 kn???btul x?
Antaranya:

:33:Rasa gelabah, risau, takut
:33:Rasa nak demam, selsema, batuk
:33:Rasa nak buang laptop or buku keluar bilik
:33:Rasa nak marah orang
:33:Rasa nak tido
:33:Rasa nak blog, fb, twitter
:33:Rasa nak makan
:33:n Rasa macam2 la kan

so, apa yg korang buat bila korang rasa smua ni???
kalau Bella? nyanyi kuat2 ja smbil buat kerja..hehe

Tips relaxkn diri bila buat kerja last minute:

:26:Buat2 demam trus. g mnta mc la..:)
:26:Korbankan masa tido korang la ciapkn juga asaiment
:26:Gi ambil wuduk n baca surah2 tenangkan diri
:26:Makan coklat ok gak..hehe
:26:Nyanyi je kuat2 or pilih la lagu yg menaikkan semangat ciapkn asaiment..:)
:26:Minta tolong member2 korang..boleh kn?,,:)
:26:Lastly, buat xtaw je..hehe

p/s: jangan buat kerja last minute..Memang merugikan masa n diri.Pesanan ni khusus untuk diri sendiri..he..:)

Terima kasih kerana sudi baca n komen entri ni..:)

5 mari menari bersama Bella:

Cik Jingga said...

hurm.. tipu lah kalau selama jdi student xpenah bt last minute pnya kerja..huhuhu.. em..kalau saya kan settlekn smpai pengsan woo..kalau tngguh2 lama xterbuat karang lagi parah.. biar siap wpun lambat hantar..

Cik tikah said...

cik tikah pun suka buat kerja last minute. hahaha..

anitadiana said...

Jangan buat keja last minit...kak ita pening buat keja last minit..buat awal lega rasanya...last minit ne boleh steres adik...

aRa ❤ aFiq™ said...

wt kerja last minit 2 wajib as a student.. haha.. yew x ? :P

Bella Roast Almond said...

hehe..cik jingga, cik tikah, ara..mmang xleh lari la dari buat kerja last minute,,:)

btul tu kak ita..:)..stress gitu

copyright 2011 @ All right reserved by Iman Nabella