Rezeki Allah s.w.t itu LUAS..Jangan pernah putus asa. Usaha selagi mampu, ada yang akan membantu ...

Bila stress???



Assalamualaikum..
ada orang jawab x???
xjawab dosa taw tpi kalau jwab syang..hehe
asa tergila sebentar but not with kit kat.
:face19:
wah besarnya mulut..huhuhuhu
ok2 back to topic
Bella nak tnya bila stress je korang buat apa?
apa?buat xtaw? nangis? baling barang?
wo wo wo ganas tul korang ni..relax2.
Bella nak kasi tips cikit la bila stress apa yg korang boleh buat..ok.
jom cuci mata kat bawah ni:face69:



:face8:Makan
Amboi amboi..sebut makan ja trus excited..relax dulu..Bella pernah baca n pernah dengar orang ckap bila stress je makan la. Sbab makan tu boleh buat kita hilang stress.Tapi korang jangan la makan dgn kuantiti yg banyak..makan gula2 dah la..hehe..xpun mkan cadbury..i like..haha.. makan paling baik adalah makan sayur n buah-buahan..:)

:face8:Shopping
Wah wah sukanya shopping..nak nak.! sapa yg xsuka shoping please angkat tangan Bella nak kira..shoping juga adalah satu terapi untuk hilangkan stress..sekadar beli satu barang yg murah boleh kan??hehe..xpun korang window shopping je..shoping juga kan?? untuk buang stress tu g la kdai cenderahati konpem korang akan senyum jeeee..:)

:face8:Joging
Joging ni baik taw untuk kesihatan di samping hilangkan stress..Korang boleh hilangkan stress plus buang lemak..kan bagus macam tu..xda la stress sorang2. ajak kawan2 g joging..Boleh cuci mata gak..haahaa..:)

:face8:Baca komik
Ok..baca komik lawak taw..jangan pula gi baca komik sedih @ marah..memang lagi tension la.. baca la komik yang boleh buat korang gelak..sampaikan kawan korang pikir korang gila..ha? hehe..gurau ja..Tapi lebih kurang cam tu la..:)


ha apa macam? lagi stress ke? hilang stress?
sebenarnya ada banyak lagi tips hilangkan stress tapi ni ja yg sempat pikir.
dah la ada program malam ni sempat lagi post entri..hehe
ok jumpa lagi


Terima kasih kerana sudi baca n komen entri ni..:)

3 mari menari bersama Bella:

Miss Purple Ungu said...

kalau stress miss purple suka bw kt blog org lain...
leka la kejap hehehe ;)

::Wardatul Shauqah:: said...

lw stress sy suke nangis sorg2..lalala.. ^^,

Bella Roast Almond said...

owh hehe...
best gak buat macam miss purple tuu..
wardatul xnak la ngis2..:)

copyright 2011 @ All right reserved by Iman Nabella