Rezeki Allah s.w.t itu LUAS..Jangan pernah putus asa. Usaha selagi mampu, ada yang akan membantu ...

Cita-cita zaman kecilku...:)


Assalamualaikum n holaa...yuhuu ada orang x???
hehe..:131:
si comel n si kacak tengah usha2 ni..hehe..(apa yg Bella duk merapu ni???)
Tiba2 asa macam nak menyanyi la plak..ish napa ni
Bella tarik nafas hembus tarik hembus tahan n jangan lepas..hahaahaha
memang die la...ye ek?
apa2 je la..
korang cam na hari ni?cihat x?
Kalau xcihat tu jangan fikir banyak kali tuk gi jumpa doktor ok.!

Bella nak cita sikit pasal cita-cita Bella masa kecik dulu.
macam2 Bella nak jadi..tapi mama slalu cakap 'nak capai cita-cita kenala rjin belajar'
'yes mama..i will':61:
nak taw x Bella teringin nak jadi apa??hehe


:105:Lecturer
Teringin nak jadi lecturer. Lecturer apa? Lecturer u la..Macam best ja..hehe. Nak jadi lec paling muda la..boleh x?


:105:Pereka Fesyen
Best kan? Bella teringin nak jadi designer kecik2 dulu..Dulu Bella ada buku skrap yg ada gambar2 design baju la tapi tah la mana buku tu sembunyi..hehe..Suka fesyen. Teringin gak nak jadi model..ha? layak ke? 163cm? korang asa layak x?haha

:105:Mak Andam
Tahu x mak andam tu apa? Mesti tahu kan???Mekap2 n hiaskan pengantin tu.. Suka sangat bila dapat tengok pasangan2 bahagia msa hari persandingan tu..Walaupun Bella xska mekap tpi nak jugak mekapkan org,.he..blh?harap2 xcomot.:) Tapi lpas abis PMR dulu Bella dapat kerja dengan mak jang Bella kat kedai butik pengantin..Mmang best dpat jadi pembantu mak andam..hehe.. Kutip pengalaman la katakan..:105:Wartawan
Dulu xtahu kata ni panggil wartawan.so panggil la 'orang tanya orang'..hehe..Suka la msuk tv. tengok orang kuar tv. tanya2 orang kat tv,.Jadi pemberita ke, pengacara ke.best kan???hhehe.
Sekarang tgah amik degree comunication..agak2 cita-cita ni tercapai x???? :face8:

Kecik2 lagi dah pandai nak jadi macam2.. tu budak2 dulu. kalau budak2 skrang lagi pandai la.
macam adik Bella yg umur 5 tahun tu..kalau tanya nak jadi apa??
Dia mesti jawab 'Doktor'..:)
kongsi la cita-cita korang gak,,
daa

Terima kasih kerana sudi baca n komen entri ni..:)

8 mari menari bersama Bella:

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

msa kecik2 sy nk jdi polis..pastu tukar nk jdi doktor...tukar lg nk jdi pegawai tentera...tukar lg nk jdi pensyarah..tukar nk jdi peguam, jurutera, cikgu..polis balik...peguam...n skrg insyaAllah akn jdi ckgu..heheheh bnyakkn cita2 sy..:)

Bella Roast Almond said...

hehe....btul3....thniah

Cik tikah said...

dahsyat la de cita2 nak jadi mak andam. haha..

aRa ❤ aFiq™ said...

ara na jdik pgacara.. tpi malu.. huhu

Lily Suhaili said...

Lily kecik2 dulu nak jadi Pilot.
Tp mai form 4 form 5 dah sedaq la takleh jadi pilot. Hua3

zahidahwahid said...

dulu pun nak jadi lecturer jugak....tapi dah lepas masuk u, padam terus cita2 tu sebab saya selalu susahkan lecturer...hehehe...
tingginya 163...jelez woo....^_^

New Entry: 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

Cabaran 30 Hari

wada Ahmad said...

kcik2 dlu..nk jd cikgu...
tp skrg xpk sal 2 coz xkn trjdi...hahha

Bella Roast Almond said...

cik tikah:hehe..sronok mak andam tu
ara:best jd pgacara,,ara blh je juz byakkn latihan n yakin..:)
lily:jadi bodyguard bella ckup..hehe
zahidah:sshkn lec hobi best tuu..:)
wada:jadi2 apa2 pun best asalkn minat

copyright 2011 @ All right reserved by Iman Nabella