Rezeki Allah s.w.t itu LUAS..Jangan pernah putus asa. Usaha selagi mampu, ada yang akan membantu ...

Tak mau la gaduh-gaduh!!!




Assalamualaikum n selamat2 suma..:)
Hope korang suma sihat2..tengah gembira dengan hidup msing2..
:face28:
Bella nak tnya,,korang pernah gaduh dgn boyfren korang x???
angkat tangan or kaki pun boleh gak..hehe
Ada yg jawab pernah n ada yg xpernah..ye ek??
Tapi normal la kan gaduh2 kecil tu..nak memeriahkan hbungan kan..i like
Macam mana korang buat bila gaduh2 tu?
Adakah korang???
:61:Tumbuk si dia?

:61:Buat xtahu ja?

:61:Putus terus?

:61:Salahkan si dia 100%?

Wah2 ganas btul ek..haha..Tapi rasanya xda la smpai tahap tmbuk2 kan? ke ada?
baik ngaku cepat..:)

ok la nak kgsi sikit tips dgn korang.
tips nak buat apa bila gaduh!

:58:Diamkan diri
Ok maksud diamkan diri kat sini ialah sebelah pihak tu diam skejap bila si dia tengah marah2 or membebel..bleh x?? Bukannya korang diam sbab xsuka cuma xnak panjangkn pergaduhan tu ja. Sebab bila dua2 nak bersuara, nak cakap mcam2, haa msa tu la perang besar meletup..haha.. mula la nak kuar mcam2 kan? so, diam smentara tuk sjukkn psangan anda..ok

:58:Jangan cepat melatah
Opocot..Bukan melatah yg tu la..Melatah kat sini maksudnya,,JANGAN CEPAT MINTA PUTUS. gaduh ja nk putus, gaduh ja nak putus! relaks la..cuba pikir masa indah yg korang dh lalui bsama..baca semula ke msj2 yg korang simpan..Kalau gaduh tu sbab ppuan or laki lain?? Fikirla yg tbaik ok..:)

:58:Tulis atas kertas
Bila korang gaduh, ada x wujud prasaan marah or sedih?? sesetengah org segan nak luahkan kat si dia apa yg dia rasa..so, kalau korang balas balik mesti gaduh tu akan jdi pnjang kan..apa kata kalau korang amik sehelai kertas n tulis apa yg korang rasa dlm kertas tu then koyakkan n buang..janganla smpan pulak,,t geram pula kn..hehe..

:58:Dengar lagu
Bagi Bella ni adalah terapi yg baik..Ok jugak kan masa tengah gaduh korang dengar lagu2 yg hyperactve..jgn dgar lagu jiwang lak,,t lagi sedih..menyanyi la sekuat yg mampu..korang akan rasa lega sangat..(tapi kalau tengah gaduh berdepan jgn buat mcam tu plak t jadi lain..:))korang faham kan..:)

:58:Bincang baik-baik
Sepatutnya ini yg first korang akan buat kan? btul x? kalau xbtul xpa la..hehe..korang boleh ja amik masa untuk bncang n amik tahu sbab2 korang gaduh, kslahan sapa sbnarnya, apa slah korang, klbhan n kkurangan gaduh tu...cakap baik2 tanpa perlu tinggikn suara ok.

p/s : please respect each other

Terima kasih kerana sudi baca n komen entri ni..:)

3 mari menari bersama Bella:

nurmujahidah said...

muja follow,, jom join says.my.. sama ngan churp2,, bleh pilih iklan yang kite nak :D
http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/ape-itu-saysmy.html

syamy said...

wink wink wink !
awesome !
boleh guna pakai masa bergaduh .
#4 any1 who couple-ling la .
(^_~)

Intan Wandalaara said...

Hi.. Jom Join Giveaway sulung kak lily.. hadiah menarik ;)
http://intanwandalaara.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html

copyright 2011 @ All right reserved by Iman Nabella