Rezeki Allah s.w.t itu LUAS..Jangan pernah putus asa. Usaha selagi mampu, ada yang akan membantu ...

Bila perasaan tu hilang???


Assalamualaikum
so, apa khabar korang smua?sihat semuanya?
alhamdulilah baguslah kalau sihat..lamanya xmenulis.blog ni pun dah bersawang-sawang..xda sapa yg nak tolong kemas..huhu...
Actually, bella tengah bz dgn exam..nak baca tu nak baca ni la..so, blog ni dah ditinggalkan seminggu..oh no!!lamanya aku tinggal kau blog..sabar je la...:)
Ni pun curi2 masa ja..(padahal bukan baca buku sgt pun)hahahaah

ok berpatah balik pada tajuk entri bella yg xseberapa tu.,..ha?
isu tentang cinta ni taw..:)
ok korang bercinta, ada x tiba2 korg rasa perasaan tu hilang..
bila bella ckap cam ni mesti girls akan tuduh boys yg selalu mcam tu..
tapi bagi bella dua2 sama saja...ini kan melibatkan soal hati dan perasaan.
so, xda istilah berat sebelah untuk lelaki ja.,
(bukan nak puji lelaki ok!! kang perasan lak mamat2 tu)

korg dgn pasangan ni bercinta bagai nak rak bertahun-tahun tiba2 boleh plak psangan korg ckap "awak,,saya dah xda perasaan la kat awak"
so, apa yg korg buat?
lempang dia?
nangis?
merayu?

tu mungkin perkara yg terlintas di fikiran korg @ mmg korg buat..kan?
kadang2 bella fikir kalau benda ni jadi kat bella...agak2 apa la yg bella nak buat?
( nak berhenti mengarut dah)hehehe

Korang boleh buat?

>Buat xtahu je...ingat bunga or kumbang bkan satu ja taw..da banyak sangat...kalau dulu msa korg bercinta dgn dia korg nampak dia je..buruk pun korg kata baik..kan??so, sekarang buka mata korg tu luas2..tengok org lain pula..Allah akan pertemukan kita dgn orang yg salah sebelum dia pertemukan kita dgn yg sebetulnya.

>Menangis sampai penat...Bella rasa kalau benda2 cam ni ppuan yg slalu akan buat..tapi xmustahil taw lelaki ada juga buat mcam ni...huhuhu...ye la dah syang gila2 kat girl or boy tu then ditinggalkan...oh no...rasa mcam nak ketuk kepala psangan tu dgn hammer je..hahaha.. so, korg nangis je la smpai korg penat tapi janji dgn diri korg inilah kali terakhir aku nangis tuk dia.wah mcam berniat plak...xkisahla...:D

>Main game..aik kenapa nak kena main game plak? ha tu la special...bila jadi benda mcam ni kat korg,,apa lagi main game sepuas ati korang..kalau boleh main game yg korg boleh bayangkan ada musuh,,n musuh tu girl or boy yg tinggalkn korg tu..korg hentam dia ckup2..buat smpai hati korg puas!..dalam masa yg sama beringat Cinta xsemestinya memiliki

>Bagi ayat pedas sama dia...lalaallalalaaalla..ok before korg betul2 break dgn dia n dia pun btul2 sahihkan yg dia dah xda hati kat korg, korg bagi ayat pedas2 ckup2 kat dia..kata la apa saja yg korg nak kata,,lepas ni jgn kata dah taw..kalau korg xkata apa2 t korg rasa geram,,ha masa tu baru nak maki2..buat apa nak kata kat belakang? kan dapat dosa je..berganda2 pulak tu..so, baik korg kata depan2..ha baru best..kata smpai korg puas,,smpai dia pun geram..lalallallaalalal..

Actually, banyak benda lagi yg korang boleh buat..asalkan jangan nak g bunuh diri dah la..ha tu memang bawa dosa la...adoi...
Kawan bella ada cakap,.bercinta ni banyak dugaan, tanggungjawab n peringatan yg kita kena buat..kalau xsanggup tuk semua tu jangan bercinta..please!

ok daa...twink twink

Terima kasih kerana sudi baca n komen entri ni..:)

4 mari menari bersama Bella:

Lady Emilya said...

kita belum ade pengalaman
so kita tak tau hee ^^

Bella Roast Almond said...

hehe..:)
semoga awak berbahagia

Anonymous said...

pjbjmk

fieyona raias said...

cinta. susah nak kata:)

thnx. dah follow balik.
jom jengah entry baru untuk org gila pink kat infieyonashoe.blogspot.com

copyright 2011 @ All right reserved by Iman Nabella